در سال جهاد اقتصادی هنرمندان باید از ارائه بیلان کاری و کارهای صوری و شعاری به شدت اجتناب کنند .
محسن پرویز، رییس هیئت موسس انجمن قلم درباره نقش هنرمندان در سال جهاد اقتصادی به خبرنگار شبستان گفت: وقتی سالی به نامی از سوی مقام معظم رهبری مزین می شود، باید به آن موضوع به عنوان یک موضوع محوری در آن سال و سالهای بعد توجه ویژه کرد. این توجه نباید صرفاً از جانب مسئولان باشد بلکه همه، اعم از مردم و مسئولان باید برای تحقق شعار سال تلاش کنند.
پرویز با بیان اینکه حضرت آیت الله خامنه ای مهم ترین موضوعات کشور را به عنوان نامگذاری سال انتخاب می کنند، بیان کرد: نام سال موضوعی است که در یک سال باید اهمیت بیشتری داشته باشد و بدین معنی نیست که موضوع در سال های بعد فراموش و نسبت به آن بی توجهی شود.
وی در ادامه با اشاره به مفهوم جهاد از منظر رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: وقتی از جهاد سخن می گوئیم، یعنی یک دشمن وجود دارد و ما باید با گذشتن از همه چیز اعم از مال و جان به مقابله با آن برخیزیم و با اقدامات خود دشمنان را خلع سلاح کنیم و موجبات پیشرفت خود را فراهم کنیم.
به گفته رییس هیئت موسس انجمن قلم، عملی کردن جهاد اقتصادی در عرصه فرهنگ ملزوماتی دارد که با کمک هنرمندان می توان به نهادینه شدن این نوع نگاه یعنی نگاه جهاد اقتصادی کمک کرد.
پرویز با بیان اینکه جهاد اقتصادی در عرصه فرهنگ قابل دستیابی است، عنوان کرد: باید به شدت اقدامات شعاری و کارهای سرسری، صوری و غیرپایدار پرهیز کرد، زیرا اینگونه کارها اساساً با جهاد اقتصادی مغایرت پیدا می کند.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران معتقد است که کارهایی که صرفاً بیلان کاری محسوب می شوند، کارهای ضعیف و بی کیفیت است که حالت شعاری دارد و هدر دادن امکانات نیروی انسانی و مالی است که به شدت با جهاد اقتصادی جمع ناپذیر است.
وی با اشاره به اینکه هنر برآمده از جان و دل افراد است، تصریح کرد: وقتی موضوعی با وجود آدمی آمیخته نشود، نمی توان کار هنری خلاق و تاثیرگذار انجام داد. هنرمندان باید با جان و دل بپذیرند که لازم است یک جهاد اقتصادی صورت گیرد تا دشمنان انقلاب اسلامی از ضربه زدن به انقلاب از این طریق ناامید شوند.
پرویز خاطرنشان کرد: اگر هنرمندان به لزوم جهاد اقتصادی باور داشته باشند، جوششی درونی در هنرمند ایجاد می شود که منجر به خلق آثار هنری در حوزه های مختلف اعم از سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی و هنر مکتوب می شود.
معاون فرهنگی سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اجتناب از کارهای شتاب زده و صوری در مورد جهاد اقتصادی و با اشاره به چاپ کتاب جهاد اقتصادی یادآور شد: متاسفانه وقتی کاری بلافاصله در ایام نوروز منتشر می شود و ادعا می شود که ده ها هزار نسخه فروش رفته است و یک عده نیز در صف انتظار برای چاپ سوم هستند، جای تعجب و تاسف است.
وی عنوان کرد: ما که کار نشر انجام می دهیم، متوجه می شویم، آثاری که با این شتاب منتشر می شود، کار اصیل نخواهد بود، زیرا صرفاً چاپ، تکثیر و توزیع کار کلی وقت می گیرد، حتی اگر در زمان تعطیلات نوروز چاپخانه و صحافی مشغول کار باشند، ممکن نیست که اینگونه کار سریع انجام شود، علاوه بر این تالیف کار نیز پروسه ای زمان بر است که که کارها در صورت عدم رعایت این معیارها، ره به بیراهه می برد.
پرویز اظهار داشت: ممکن است کتاب های خوبی باشد که قبل از سال جدید در مورد جهاد اقتصادی نوشته شده باشد، یا اینکه فردی مطالبی در این خصوص از سالها قبل جمع آوری کرده است و حالا امسال می خواهد آنها را احیا کند اشکالی ندارد، اما اشکال از آنجا شروع می شود که کارها شتابزده در ظرف چند روز ایام تعطیل تالیف، چاپ،صرافی و توزیع شود.
رییس هیئت موسس انجمن قلم با بیان اینکه ورود شعارگونه به مسایل از جمله عناوین سال، تاثیرات فرهنگی منفی به جای می گذارد، اظهار داشت: اینگونه اقدامات ظاهری اذهان را به جایی می برد که گویی فعالیت ها صرفاً شعاری انجام شده و این اثر بدی بر روی عموم جامعه می گذارد. وقتی اهل فرهنگ به جای پرداختن به مسایل فرهنگی اصیل وارد حوزه شعاردادن و صوری شدند، توقعی از سایر حوزه ها نیست.